Prikazani su i sistemi protivvazdušne odbrane, ručni raketni lanseri "igla" i "šilo", i novi raketni sistem "mistral".     Foto: AA

Prikazu su prisustvovali srbijanski predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, premijer Mađarske Viktor Orban, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

U letačkom delu programa učestvovali su avioni "mig-29", "orao", "galeb G-4 i "lasta" i helikopteri "mi-17", "mi-35" i H-145M, a prikazani su i protivvazduhoplovni raketni sistemi FK-3, "pancir" i "kub", protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS, modularni višecevni bacač raketa "oganj", protivoklopni raketni sistemi "kornet" i samohodna top-haubica 155 mm NORA.

Prikazana su oklopna borbena vozila "lazar-3", "miloš" i "hamer", oklopni transporteri MRAP 6x6, tenkovi T-72MS, oklopno-izviđačke automobili BRDM-2MS, besposadna vozila "mali miloš" i bespilotne letelice CH-92 i "pegaz".

Prikazani su i sistemi protivvazdušne odbrane, ručni raketni lanseri "igla" i "šilo", i novi raketni sistem "mistral".

U okviru prikaza upriličeni su padobranski demo skok, helikopterski desant, protivteroristička akcija presretanja otetog vozila i defilei različitih specijalnih jedinica.

TRT Balkan / agencije