Humanitarna Rolerijada za pomoć Nišlijki Jani Petrović kojoj je neophodna operacija srca u Turkiye.      Foto: AA

Skijaši, borderi i roleraši okupili su se danas u niškoj Tvrđavi da bi učešćem u takmičarskom i revijalnom delu humanitarne Rolerijade pomogli Nišlijki Jani Petrović da prikupi novac za neophodnu operaciju srca u Turkiye.

U trci na pet stotina metara, svako u svojoj starosnoj kategoriji, nadmetali su se takmičari od četiri do preko trideset godina, svi ujedinjeni u cilju da pomognu šesnaestogodišnjoj devojci koja boluje od srčane mane Fallot tetralogija.

„Ovde me je dovela želja da prikupimo novac za našu prijateljicu kako bi njeno srce moglo da nastavi da kuca“, kaže četrnaestogodišnja Anđelina Petrović.

Devetogodišnja Višnja Mitić kaže da se inače rado odaziva humanitarnim akcijama i da se uvek trudi da pomogne što više može, dok je tri godine starija Maša Stanimirović zadovoljna što je na ovom događaju mogla da spoji ljubav prema rolerima sa humanošću.

Osim takmičenja održan je i revijalni program.     Foto: AA

Organizator Rolerijade i direktor Ski kluba „Niš“ Mladen Pešić zadovoljan je odzivom učesnika.

„Pojavili su se klubovi iz drugih gradova, kao i drugi skijaški i roler-klubovi, tako da su svi odlučili da podrže ovu akciju. Na jedan sportski način dajemo doprinos tome da Jana obezbedi novac za operaciju“, kaže Pešić.

Osim takmičenja održan je i revijalni trening slalom vožnje, a u savladavanju prepreka na točkovima mogli su da se oprobaju svi građani. Oni mogu i da ubace novac u donatorsku kutiju ili doniraju dve stotine dinara preko humanitarne fondacije „Pokreni život“ tako što će SMS poruku „189“ poslati na broj 3800.

TRT Balkan / agencije