Sajam “Interliber” postao je hrvatska nacionalna platforma za poticanje čitanja i znanja koju podržavaju hrvatsko Ministarstvu kulture i medija te Grad Zagreb.     Foto: AA

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević svečano je otvorio 44. međunarodni sajam knjiga “Interliber” na Zagrebačkom velesajmu, gdje u četiri paviljona ove godine izlaže 296 izlagača iz 15 zemalja.

Ovogodišnji, 44. po redu “Interliber” od 8. do 13. novembra nudi mnoštvo knjiga i popratnih sadržaja, predstavljanja knjiga, književne razgovore i upoznavanje s piscima na Zagrebačkom velesajmu, a ulaz je za posjetitelje i ove godine besplatan.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek pohvalila je na svečanom otvorenju više od 3.000 zaposlenih u sektoru izdavaštva koji su uspješno prebrodili period krize i pandemije.

"Iz perioda pandemije izlazimo osnaženi s čak devet novootvorenih knjižara u Republici Hrvatskoj", izjavila je ministrica Koržinek.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević naglasio je kako je Interliber postao jedna od centralnih kulturnih manifestacija u Republici Hrvatskoj.

"Naši vrijedni izdavači, autori, prevodioci, urednici i stručnjaci iz svih područja uložili su veliki trud i znanje kako bismo i ove godine imali ovako atraktivnu, raznoliku i kvalitetnu ponudu novih naslova", izjavio je Tomašević.

Paviljone 5, 6, 7 i 7A Zagrebačkog velesajma ispunit će 296 izlagača iz 15 zemalja na više od 13.000 m2 (Austrija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Hrvatska, Irska, Italija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska te Ujedinjeno Kraljevstvo).


Sajam “Interliber” postao je hrvatska nacionalna platforma za poticanje čitanja i znanja koju podržavaju hrvatsko Ministarstvu kulture i medija te Grad Zagreb.

TRT Balkan / agencije