Poznata turska pijanistkinja Tutu Aydinoglu nastupila je pred hrvatskom publikom na 53. Varaždinskim baroknim večerima.         Foto: AA

Poznata turska pijanistkinja Tutu Aydinoglu nastupila je pred hrvatskom publikom na 53. Varaždinskim baroknim večerima.

Aydinoglu je nastupila na koncertu u palači Semage upriličenom pod pokroviteljstvom ambasade Turkiye u Hrvatskoj, u saradnji sa turskim Institutom "Yunus Emre". Koncert je održan u povodu obilježavanja 100. godišnjice osnivanje Republike Turkiye.

Pijanistica Aydinoglu prisutnima se predstavila repertoarom sastavljenim od djela baroknog kompozitora Antonija Solera.

U izjavi novinarima prije koncerta turski ambasador u Hrvatskoj Yavuz Selim Kiran rekao je kako nikada neće zaboraviti solidarnost i podršku građana i Općine Varaždin nakon zemljotresa koji su se 6. februara pogodili Turkiye.

"Varaždin je jedan od najznačajnijih gradova kulture i umjetnosti u Hrvatskoj, a veseli nas što i ove godine, kao i prethodnih, u sklopu Varaždinskih baroknih večeri učestvujemo na festivalu s poznatom pijanistom iz naše zemlje Tutuom Aydinoglu. Cilj nam je daljnjih godina ojačati kulturne i umjetničke veze dviju zemalja prestižnim događanjima", poručio je Kiran.

Osim u Varaždinu, pijanistica Aydinoglu također je nastupila i na TURfestu u Rijeci, a hrvatska publika tamo je imala priliku uživati u repertoaru koji su činila djela turskih kompozitora Hasana Ucarsua, Cemala Resita Reya i Yuksela Koptagela.

TRT Balkan / agencije