Samit će se održati 10.12.2022. godine u Hotelu Novotel Bristol Sarajevo sa početkom u 11:00 sati.      Foto: TUMEDBIH

Nakon prošlogodišnjeg, četvrtog po redu samita turskih diplomanata, koji je održan pod sloganom “Društveni aktivizam“ na kojem je prisustvovao ambasador Republike Turkiye u BiH, predstavnici turskih institucija te oko 100 diplomanata koji su završili fakultete na univerzitetima u Turkiye, tema ovogodišnjeg samita je „30 godina diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Turkiye“.

BH Asocijacija turskih alumnija (TUMED) je udruženje osnovano 2014. godine sa ciljem povezivanja Bosanaca i Hercegovaca koji su stjecali obrazovanje u Republici Turkiye. Glavna misija ovog udruženja je unaprijediti komunikaciju i izgraditi održive produktivne veze s Bosancima i Hercegovcima koji su diplomirali u Turkiye.

Također, Udruženje se trudi pomoći narednim generacijama kroz savjetovanje i usmjeravanje tokom akademskog života. Napraviti bazu podataka ljudi i biografija te pomoći članovima udruženja prilikom odabira univerziteta, pronalaska smještaja i stipendija te pomoći i biti referenca i podrška u procesu pronalaska zaposlenja.

Samit će se održati 10.12.2022. godine u Hotelu Novotel Bristol Sarajevo sa početkom u 11:00 sati.

TRT Balkan