Dok su gomile smeća u kolodvoru izazvale neugodan miris zbog štrajka, zaposlenici su odlučili produžiti obustavu rada s obrazloženjem da vlasti ne žele čuti njihov glas.     Foto: AA

U gradu Marseilleu, na jugu Francuske, na ulicama se gomila smeće zbog štrajka uposlenika komunalnih kompanija.

Prema izvještajima lokalnih medija, uposlenici kompanije Laser Cleaning već osam dana štrajkaju na željezničkom kolodvoru Saint-Charles u Marseilleu, uz obrazloženje da im se plate ne isplaćuju ili kasne.

Dok su gomile smeća u kolodvoru izazvale neugodan miris zbog štrajka, zaposlenici su odlučili produžiti obustavu rada s obrazloženjem da vlasti ne žele čuti njihov glas.

Francuska željeznička kompanija SNCF saopćila je da je službeno obavijestila kompaniju Laser, koja je zadužena za isplatu plaća radnicima, da se problem što prije riješi.

Uz napomenu da su situaciju prenijeli pravosudnim organima, SNCF je reagirao na činjenicu da kompanija nije ispoštovala ugovor.

Na željezničkom kolodvoru Saint-Charles, gdje su i ranije održani mnogi štrajkovi iz sličnih razloga, u junu je štrak komunalnih radnika trajao 13 dana.

Hrpe smeća nastale u kolodvoru zbog štrajka postale su tema društvenih mreža, a štrajk je prekinut tek nakon što je kompanija prihvatila zahtjeve osoblja.

TRT Balkan / agencije