Izrazivši nadu da će pregovori i odluke sa Islamskog samita biti korisne, Erdogan je kazao da Turkiye na samit šalje delegaciju koju će predvoditi ministar vanjskih poslova Hakan Fidan.         Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sa predsjednikom Gambije Adamom Barrowom, koji će biti domaćin 15. Islamskog samita.

Iz Direkcije za komunikacije saopćeno je da su Erdogan i Barrow u telefonskom razgovoru razmotrili bilateralne odnose između Turkiye i Gambije te da su razgovarali o izraelskim napadima na Palestinu i Islamskom samitu koji će se održati 4. i 5. maja u Banjulu.

Erdogan je tokom razgovora istakao da je važno da islamski svijet djeluje jedinstveno kako bi zaustavio izraelske napade na Gazu i osigurao poštivanje odluka Ujedinjenih nacija.

Izrazivši nadu da će pregovori i odluke sa Islamskog samita biti korisne, Erdogan je kazao da Turkiye na samit šalje delegaciju koju će predvoditi ministar vanjskih poslova Hakan Fidan.

Erdogan je također rekao da bi se mogli poduzeti određeni zajednički koraci za poboljšanje odnosa između Turkiye i Gambije.

TRT Balkan / agencije