U izraelskim napadima na Gazu koji su počeli 7. oktobra prošle godine ubijeno je blizu 38.000 Palestinaca, većinom žena i djece, a povrijeđeno više od 87.000.            Foto: AA

Najmanje petoro Palestinaca ubijeno je u četvrtak kada je izraelska vojska pogodila kuću palestinske porodice u izbjegličkom kampu Nuseirat, u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Osim petoro poginulih, u napadu je povrijeđeno više osoba, a oni su prevezeni u bolnicu Al-Aqsa na liječenje.

Izraelske snage nastavile su sa zračnim i artiljerijskim napadima širom Pojasa Gaze, a napadi na Gazu ušli su u 272. dan.

U izraelskim napadima na Gazu koji su počeli 7. oktobra prošle godine ubijeno je blizu 38.000 Palestinaca, većinom žena i djece, a povrijeđeno više od 87.000.

Kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a koja zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Više od osam mjeseci nakon izraelskog rata, veliki dijelovi Gaze su u ruševinama.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, čija je posljednja presuda naložila Tel Avivu da odmah prekine svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od napada.

TRT Balkan / agencije