Izvori su dodali da je među ubijenim devet članova porodice Jahjouh, uključujući sedam braće, jednu ženu i dijete.     Foto: AA

Najmanje deset Palestinaca, uključujući devet članova porodice Jahjouh, ubijeno je, a nekoliko je povrijeđeno u subotu u izraelskom napadu na centralni Pojas Gaze.

Medicinski izvori rekli su za agenciju Anadolu da je 10 Palestinaca, uključujući jedno dijete, ubijeno, a nekoliko povrijeđeno kada su izraelske snage pogodile kuću u kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze.

Izvori su dodali da je među ubijenim devet članova porodice Jahjouh, uključujući sedam braće, jednu ženu i dijete.

Izrael, koji krši rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a koja zahtijeva hitan prekid vatre, suočava se s međunarodnom osudom zbog svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra 2023. godine.

Od tada je ubijeno više od 38.000 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a više od 87.000 je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Skoro devet mjeseci nakon izraelskog rata, veliki dijelovi Gaze leže u ruševinama u jeku blokade hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, čijom je najnovijom presudom naloženo da odmah zaustavi svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

TRT Balkan / agencije