Palestinska novinska agencija WAFA je objavila da su na desetine osoba povrijeđene u palestinskoj enklavi od ranog jutra.     Foto: AA

Najmanje 11 Palestinaca je ubijeno, a mnogi su povrijeđeni u subotu u izraelskim napadima na centralni Pojas Gaze.

Palestinska novinska agencija WAFA je objavila da su na desetine osoba povrijeđene u palestinskoj enklavi od ranog jutra u subotu.

Navodi se da su ekipe civilne zaštite uspjele izvući pet tijela, među kojima su djeca i žene, iz ruševina nakon što su izraelske snage napale dom porodice Mhanna u naselju Sheikh Radwan.

U izraelskom bombardovanju je gađana i kuća u izbjegličkom kampu Al-Bureij u centralnom dijelu Pojasa Gaze, pri čemu je ubijeno šest Palestinaca, a više je ranjeno.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Prema lokalnim zdravstvenim vlastima, više od 36.700 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, među kojima su većina žene i djeca, a više od 83.500 je povrijeđeno.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

TRT Balkan / agencije