Ministarstvo vanjskih poslova Azerbejdžana objavilo je da je izvršen oružani napad na ambasadu te zemlje u glavnom gradu Irana i da je ubijen šef obezbjeđenja.     Foto: AA

Komandir teheranske policije Husein Rahimi potvrdio je da je uhvaćen napadač, koji je jutros izveo napad na ambasadu Azerbejdžana u Teheranu.

"Jedna osoba je izvela oružani napad prilikom ulaska osoblja u zgradu ambasade Azerbejdžana. Poginula je jedna, a ranjene su dvije osobe", rekao je Rahimi, objavila je novinska agencija Fars.

Potvrdio je i da je uhvaćen napadač.

"Napadač je ušao u zgradu sa dvoje male djece. Prema preliminarnim informacijama, napad je izveo zbog ličnih i porodičnih problema", kazao je Rahimi.

Nije otkrio identitet napadača.

Ministarstvo vanjskih poslova Azerbejdžana objavilo je da je izvršen oružani napad na ambasadu te zemlje u glavnom gradu Irana i da je ubijen šef obezbjeđenja.

"Napadač je automatskim oružjem kalašnjikov ubio šefa sigurnosne službe azerbejdžanske ambasade. Dva radnika obezbjeđenja ambasade su također povrijeđena dok su sprječavali napad. Njihovo stanje je zadovoljavajuće", navedeno je ranije u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Azerbejdžana.

TRT Balkan / agencije