Raul Bujanda, specijalni agent FBI-a, govori tijekom konferencije za novinare o nedavnom ubojstvu.      Foto: AP

Američka policija privela je osumnjičenog za ubojstva četvorice muslimana u američkoj državi Novi Meksiko, saopštile su vlasti u utorak.

Načelnik policije Albuquerquea Harold Medina rekao je da su policajci locirali vozilo za koje vjeruju da je umiješano u ubojstva i priveli vozača, kojega su identificirali samo kao "glavnog osumnjičenog za ubojstva".
“Ušli smo u trag vozilu za koje se vjeruje da je umiješano u nedavno ubojstvo muslimana u Albuquerqueu. Vozač je priveden i on je naš glavni osumnjičenik za ubojstva. Kasnije poslijepodne ćemo ažurirati informacije”, napisao je Medina na Twitteru.

Policija je ranije identificirala vozilo kao tamnosivu ili srebrnu Volkswagen limuzinu sa zatamnjenim staklima.

Na Dan ašure, muslimanskog praznika, javnosti se na Twitteru obratila guvernerka Novog Meksika Michelle Lujan Grisham koja je napisala: “Kako se praznik Ašura bliži kraju, naši muslimanski susjedi u Albuquerqueu suočavaju se s iskustvom koje nijedna zajednica ne bi trebala doživjeti. Imajte na umu da ste cijenjeni članovi naših zajednica – mržnji ovdje nema mjesta i mi je nećemo podnijeti”.

Podsjetimo, u američkoj državi Novi Meksiko u petak je ubijen još jedan musliman, nakon čega su lokalne vlasti u subotu objavile da rade na slučaju kako bi utvrdile jesu li ubojstva ukupno četvorice muslimana u proteklih devet mjeseci povezana.

TRT Balkan