Incident se dogodio u Franklin Academy, školi u Pembroke Pinesu u okrugu Broward, objavio je portal "Local 10 News", a identitet nastavnice nije otkriven.      Foto: Getty Images

Na videosnimku objavljenom na TikToku mogu se vidjeti tri mlada učenika kako klanjaju, odnosno mole se na prostirkama, dok u jednom momentu u prostoriju ulazi nastavnica, koja počinje da puše u zviždaljku i više puta im prigovara zbog toga što se mole u njenoj kancelariji.

Može se čuti kako nastavnica govori: "Čekaj, ovo je u mojoj kancelariji, a vi izvodite ovu magiju", a potom se čuje: "Ja vjerujem u Isusa i zato vas sada prekidam."

Ona prolazi pored učenika, a u jednom trenutku gazi po rukama jednog od učenika dok je obavljao molitvu.

Učenici su pokušali ignorisati nastavnicu i nastaviti molitvu. Video je dosad imao na milione pregleda.

Incident se dogodio u Franklin Academy, školi u Pembroke Pinesu u okrugu Broward, objavio je portal "Local 10 News", a identitet nastavnice nije otkriven.

Škola je saopštila da je ovo vrlo tužan događaj.

"Vrlo zabrinjavajući video s našim osobljem podijeljen je na TikToku. Video prikazuje nastavnicu koja prekida učenike tokom molitve", navodi se.

Kako se dodaje, po prijemu snimka, organizaciono i školsko rukovodstvo odmah je počelo da istražuje slučaj.

Uprava škole je objavila da ni u kojem slučaju ne tolerišu diskriminatorno ponašanje.

"Iako ne diskutujemo o kadrovskim pitanjima, možemo podijeliti s vama vijest da spomenuta nastavnica više nije član osoblja Franklin akademije", navodi se u saopštenju.

TRT Balkan / agencije