Na okupiranoj Zapadnoj obali i u Istočnom Al-Qudsu, 498 Palestinaca je ubijeno u napadima izraelskih vojnika i ilegalnih jevrejskih doseljenika od 7. oktobra.           Foto: AA

Broj Palestinaca koje su izraelske snage uhapsile na okupiranoj Zapadnoj obali od 7. oktobra 2023. godine, kada su počeli napadi na Pojas Gaze, porastao je na 8.745.

Izraelski vojnici u posljednja 24 sata u okupiranim gradovima na Zapadnoj obali Betlehemu, Hebronu, Tulkarimu, Qalqaliyyah i Istočnom Al-Qudsu (Jerusalem) pritvorili su 20 Palestinaca, uključujući i ranije puštene zatočenike, navedeno je u zajedničkom saopćenju Udruženja palestinskih zatvorenika i Delegacije zatvorenika i oslobođenih, povezanih s Palestinskom oslobodilačkom organizacijom.

Time je broj Palestinaca uhapšenih na okupiranoj Zapadnoj obali porastao na 8.745, od 7. oktobra, kada je Izrael započeo svoje nasilne napade na Gazu.

Na okupiranoj Zapadnoj obali i u Istočnom Al-Qudsu, 498 Palestinaca je ubijeno u napadima izraelskih vojnika i ilegalnih jevrejskih doseljenika od 7. oktobra.

TRT Balkan / agencije