Klaudio (67), penzionisani direktor kompanije, bio je među radoznalim članovima javnosti koje je privukla aukcija.        Foto: AFP

Pariski žalbeni sud transformirao se u utorak u aukcijsku kuću, prikupivši 1,28 miliona eura (1,48 miliona dolara) za borbu protiv kriminala i ovisnosti o narkoticima, saopštio je AGRASC.

Vlada redovno rasprodaje imovinu oduzetu tokom racija droge, ali ovo je bila prva takva prodaja koja je održana pred sudom, navodi se u saopštenju.

Među 277 artikala u ponudi nalazi se i bijeli Lamborghini parkiran ispred sudnice koji je zaplijenjen od muškarca koji je osuđen za trgovinu drogom na zapadu Francuske.

Također su bile izložene Dior svilene pidžame navučene na manekenku, cipele Louboutin, satovi Rolex, nakit, kao i patike Gucci, Yves Saint-Laurent i Vuitton te druga kožna galanterija.

Penzionisani direktor kompanije Klaudio (67) bio je među radoznalim članovima javnosti koje je privukla aukcija.

“Došao sam da vidim, a zašto ne bih nešto i kupio”, rekao je, odbijajući navesti svoje prezime.

Čovjek na telefonoj vezi i online ponuđač borili su se za Lamborghini, pri čemu je ovaj superautomobil dobio 138.000 evra (152.000 dolara).

Učestvujući u prodaji, ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti rekao je da će prihod od aukcije "pomoći u borbi protiv trgovaca drogom i pomoći ovisnicima".

AGRASC je prošle godine prikupio 15,9 miliona eura (17,5 miliona dolara) od prodaje predmeta zaplijenjenih tokom istraga o drogama, navodi se u saopštenju.

TRT Balkan