Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u subotu stigao u New York kako bi nastavio svoje diplomatske angažmane.     Foto: AA

Nakon što je prisustvovao dvodnevnom regionalnom samitu i susretu sa svjetskim liderima u Samarkandu u Uzbekistanu, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u subotu stigao u New York kako bi nastavio svoje diplomatske angažmane i učestvovao na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Erdogan će se u utorak u New Yorku obratiti Generalnoj skupštini UN-a, čija će se 77. sjednica održati pod temom Prelomni trenutak: Transformativna rješenja za isprepletene izazove.

Turski predsjednik će se na marginama zasjedanja sastati s generalnim sekretarom UN-a Antoniom Guterresom i razgovarati sa šefovima država i vlada država članica.
Očekuje se da će predsjednik Turkiye primiti predstavnike turskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama i jevrejskih grupa, te prisustvovati događaju u organizaciji Tursko-američkog poslovnog vijeća.

Planirano je da Erdogan prisustvuje i prijemu koji će američki predsjednik Joe Biden organizovati u čast šefova delegacija.

TRT Balkan / agencije