Predsjednik SAD-a Joe Biden i jordanski kralj Abdulah II potvrdili su posvećenost zajedničkom radu na trajnom okončanju krize u Pojasu Gaze.      Foto: AA

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden i jordanski kralj Abdulah II potvrdili su posvećenost zajedničkom radu na trajnom okončanju krize u Pojasu Gaze, saopštila je Bijela kuća.

Biden i kralj Abdulah II sastali su se u Bijeloj kući kako bi razgovarali o najnovijim dešavanjima u Gazi i "obojica su i dalje predani postizanju trajnog mira koji bi uključivao rješenje s dvije države za palestinski narod uz zagarantovanu sigurnost Izraela", navodi se u saopštenju.

"Predsjednik Biden i kralj Abdullah II ponovili su svoju zajedničku predanost omogućavanju povećane, kontinuirane isporuke humanitarne pomoći palestinskim civilima u Gazi. Predsjednik Biden je zahvalio njegovom veličanstvu na kritičnom vodstvu Jordana i partnerstvu u ovim naporima", dodaje se.

Biden i jordanski kralj su također razmijenili mišljenja o važnosti stabilnosti na Zapadnoj obali i šire.

Lideri su također ponovo potvrdili svoju posvećenost zajedničkom radu na ostvarenju "stabilnije i prosperitetnije" budućnosti za Bliski istok.

TRT Balkan / agencije