Ministarstvo za vanredne situacije Azerbejdžana poslalo je konvoj humanitarne pomoći kako bi bile zadovoljene hitne potrebe armenskog stanovništva u azerbejdžanskoj regiji Karabah.           Foto: AA

Ministarstvo za vanredne situacije Azerbejdžana poslalo je konvoj humanitarne pomoći kako bi bile zadovoljene hitne potrebe armenskog stanovništva u azerbejdžanskoj regiji Karabah.

Pitanje humanitarne pomoći bilo je i na dnevnom redu jučerašnjeg sastanka azerbejdžanskih zvaničnika i predstavnika armenskog stanovništva u Karabahu u gradu Yevlah u Azerbejdžanu.

Predstavnici armenskog stanovništva zatražili su od Azerbejdžana da zadovolji njihove hitne potrebe u gorivu i hrani.

U skladu sa ovim zahtjevom, konvoj kamiona sa humanitarnom pomoći koju je pripremilo Ministarstvo za vanredne situacije Azerbejdžana krenuo je prema gradu Agdamu.

Vozila sa 40 tona hrane i sredstava za čišćenje, proći će kroz Agdam i stići do grada Khankendija, gdje živi armensko stanovništvo, a pomoć će biti podijeljena potrebitima u tom regionu.

Mirali Feyzivey, regionalni direktor Ministarstva za vanredne situacije Azerbejdžana u Karabahu, rekao je novinarima da će nastaviti sa pružanjem humanitarne pomoći za zadovoljenje potreba armenskog stanovništva u regiji.

TRT Balkan / agencije