Amazon globalno zapošljava više od 1,5 miliona radnika i prema procenama priprema se za usporavanja poslovnog rasta zbog inflacije.     Foto: Reuters

Džesi je informaciju o otpuštanju radnka objavio na internet stranici Amazona, prenosi Rojters.

Izvršni direktor Amazona je poručio da će razgovori sa radnicima početi 18. januara i da će oni koju budu obuhvaćeni otpuštanjima dobiti pomoć u vidu otpremnine i podršku pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj meri biti pogođeni sektori internet prodavnice Amazon Stors, kao i sektori za upravljanje ljudskim resursima, navodi se u objavi.

Amazon, čije je sedište u Sijetlu, u decembru je već počeo sa otpuštanjem radnike, a tada je izvor iz kompanije rekao za Rojters da će biti otpušteno 10.000 ljudi.

Amazon globalno zapošljava više od 1,5 miliona radnika i prema procenama priprema se za usporavanja poslovnog rasta, jer sve veća inflacija prisiljava preduzeća i potrošače na smanjenje potrošnje, ocenjuje Rojters.

Uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih meseci otpuštanja su već, između ostalih, najavili Meta, kompanija u okviru koje posluju Fajsbuk i Instagram, iz koje je saopšteno da će otpustiti više od 11.000 radnika, kao i američka softverska kompanija Mikrosoft koja je najavila da će ih otpustiti oko 1.000.

Tanjug