Cijene ulaznica za utakmicu Trabzonspor protiv Basela su između 5 i 40 dolara, navodi se u saopštenju kluba.      Foto: fcb.ch

Branilac titule šampiona turske Super lige Trabzonspor doniraće zaradu od ulaznica za utakmicu UEFA Konferencijsku ligu žrtvama zemljotresa u Turkye, saopštio je klub u ponedeljak.

Iz Trabzonspora je saopšteno da karte za prvu utakmicu play-offa koštaju između 100 i 750 turskih lira (5 do 40 dolara).

Utakmica Trabzonspora protiv švajcarskog Basela u četvrtak će se odigrati u 17.45 GMT u sportskom kompleksu "Senol Gunes".

Cevad Prekazi, legendarni kosovski veteran u Galatasarayu prodao je na aukciji dres s autogramom, za 210.000 lira.

Defanzivac Atalante Merih Demiral na aukciji je prodao majice i rukavice superzvijezda s autogramima u korist turske humanitarne organizacije Ahbap.

Demiral (24) na Twitteru je objavio da su ukupne donacije u zoni potresa dostigle 7,5 miliona turskih lira, ili oko 400.000 dolara.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru 6. februara su pogodila južne dijelove Turkiye s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

U Turkiye su poginule 31.643 osobe, a više od 80.000 je povrijeđeno, dok je u susjednoj Siriji poginulo najmanje 3.500 ljudi.

TRT Balkan / agencije