Produžen ugovor: Turkish Airlines sponzor FK Sarajevo naredne tri godine

Produžen ugovor: Turkish Airlines sponzor FK Sarajevo naredne tri godine

Najveća turska aviokompanija i FK Sarajevo nastavili su saradnju koja traje od 2015. godine.
Ugovor su potpisale generalna direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović i v.d. direktora Turkish Airlinesa u Sarajevu Sercan Bicer.     Foto: AA

Najveća turska aviokompanija Turkish Airlines (THY) nastavlja biti sponzor bosanskohercegovačkog prvoligaša FK Sarajevo i naredne tri godine.

Tim povodom danas je u prostorijama kluba u Sarajevu održana konferencija za novinare i potpisan ugovor kojim Turkish Airlines i FK Sarajevo nastavljaju sarađivati u naredne tri godine. Ugovor su potpisale generalna direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović i v.d. direktora Turkish Airlinesa u Sarajevu Sercan Bicer.

Alimanović je kazala kako je danas poseban dan za FK Sarajevo, a naročito zbog činjenice da u ovom mjesecu klub proslavlja svoj 76. rođendan.

"Sretni smo što povodom našeg rođendana možemo objaviti vijest da smo produžili ugovor s Turkish Airlinesom na dodatne tri godine", kazala je Alimanović.

Podsjetila je da je prvi ugovor o saradnji potpisan 2015. godine.

"Sretna sam što je Turkish Airlines prepoznao vrijednost našeg kluba i što smo uspjeli opravdati njihovo povjerenje. Kroz ovu poslovnu saradnju i aktivnosti koje ćemo zajednički raditi mi ćemo opravdati to povjerenje i u naredne tri godine. Hvala našim prijateljima i poslovnim partnerima što su nastavili biti dio 'bordo' porodice. Naredne tri godine Turkish Arilnes će biti pozicioniran na prednjoj strani našeg dresa", zaključila je Alimanović.

Bicer je u ime svoje kompanije također izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg produženja ugovora s FK Sarajevo.

"FK Sarajevo je najveći sportski brend ove države, koji nosi naziv glavnog grada. FK Sarajevo je poseban klub koji je puno više od sportskog kluba. Sretna sam što danas nastavljamo biti dio 'bordo' porodice. Sport je najbolji ambasador i naša kompanija Turkish Airlines daje veliku podršku sportu. Zbog toga mi je drago što ćemo biti zajedno s FK Sarajevo", kazala je Bicer.

Po završetku obraćanja potpisan je ugovor, nakon čega su predstavnici kluba Bicer poklonili dres FK Sarajevo s brojem 16, koji predstavlja​​​​​​​ registarske oznake njenog rodnog grada Burse.

TRT Balkan / agencije