Benzema je na Instagramu objavio svoju fotografiju s porukom "Nisam zainteresiran“.       Foto: Reuters

Golgeter Real Madrida i zvanično najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema (35) na društvenim mrežama je poručio da više neće nastupati za fudbalsku reprezentaciju Francuske.

“Uložio sam trud i napravio greške koje je trebalo da napravim da bih bio tu gdje sam danas i ponosan sam na to! Napisao sam svoju priču, a naša se završava“, napisao je Benzema na društvenim mrežama i to na svoj rođendan.

Benzema je zbog povrede bio primoran propustiti početak Svjetskog prvenstva u Kataru, a potom su se u medijima pojavile vijesti da ga selektor Francuske Didier Deschamps nije želio priključiti timu u nokaut fazi.

Deschamps je uoči finala SP-a, u kojem je Francuska na penale poražena od Argentine, kazao novinarima da ne želi komentirati taj slučaj.

Benzema je na Instagramu objavio svoju fotografiju s porukom "Nisam zainteresiran“.

Francuski mediji su to prokomentirali raskolom na realciji između Benzeme i Deschampsa.

Benzema je današnjom objavom na društvenim mrežama poručio da je okončao reprezentativnu karijeru i da više neće igrati za Francusku.

Benzema je u dresu Francuske odigrao 97 utakmica i postigao je 37 golova. Iz tima Francuske je isključen 2015. godine zbog skandala u kojem ga je saigrač Mathieu Valbuena optužio da ga je ucjenjivao porno snimcima. Benzema je negirao te optužbe. U tim Francuske se vratio prošle godine.

TRT Balkan / agencije