Allegri je u torinskom velikanu proveo dva mandata u kojima je Bianconerima donio pet titula prvaka Italije i isto toliko kup trofeja, dva Superkupa a dva puta je ekipu vodio do finala Lige šampiona.     Foto: Reuters

Rukovodstvo italijanskog fudbalskog kluba Juventusa saopćilo je da je trener Massimiliano Allegri otpušten zbog ponašanja koje nije u skladu sa vrijednostima kluba iz Torina.

U saopćenju je navedeno da je 56-godišnji italijanski trener Allegri smijenjen zbog nedoličnog ponašanja tokom i nakon finala Kupa Italije odigranog prošle srijede.

Juventus je osvojio Kup Italije pobijedivši Atalantu sa 1:0 u finalu.

Allegri je dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi utakmice zbog oštre reakcije prema sudiji. Potom je skinuo sako i kravatu na terenu, bacio ih na zemlju i otišao u svlačionicu.

Allegri je u torinskom velikanu proveo dva mandata u kojima je Bianconerima donio pet titula prvaka Italije i isto toliko kup trofeja, dva Superkupa a dva puta je ekipu vodio do finala Lige šampiona.

Alegri je prvi put na klupu Juventusa sjeo 2014. godine i ostao punih pet sezona. 2021. godine vratio na Alianz stadion i vodio ekipu na 420 utakmica. Upisao je 271 pobjedu, 75 remija i 74 poraza. Navijači Juventusa nisu bili zadovoljni načinom na koji je ovaj stručnjak vodio ekipu u drugom mandatu.

Na klupi Juventusa će ga najvjerovatnije zamijeniti trenutni trener Bologne Thiago Motta.

TRT Balkan