Džanan Musa potpisao dvogodišnji ugovor sa Real Madridom.     Foto: realmadrid.com

Nakon što je prošle sezone u dresu Breogana izabran za MVP španske lige, Musa je na sebe privukao interes najvećih klubova u Evropi.

Najkonkretniji i najbrži bio je kraljevski klub.

Musa je prve košarkaške korake napravio u Bihaću, nakon čega je došao u redove sarajevskog Koša. Tu se je zadržao do 15. godine, kada je potpisao za zagrebačku Cedevitu.

2018. godine Musa je zaigrao i u najjačoj ligi na svijetu. Na NBA draftu izabran je kao 29. pik i obukao dres Brooklyn Netsa. Za njih je nastupio 54 puta a u isto vrijeme je igrao i za filijalu Netsa u razvojnoj G Ligi, ekipu Long Island Netsa.

Nakon toga, kratko vrijeme je bio član Detroit Pistonsa, gdje nije bio u prvom planu, zbog čega se odlučuje na povratak u Evropu. Oblači dres turskog Anadolu Efesa, u kojem je proveo svega pet mjeseci. I kada su svi mislili da je Džananova karijera u padu, potpisivanjem za španski Bregoan pravi odličan potez u karijeri. Sezonu završava s najvišim indeksom korisnosti (23,1) u ligi, te prosjekom od 20,1 poen, također najboljim u cijeloj ligi. Ostvarivao je i 5,1 skok, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu po susretu.


Džananu sada predstoje novi izazovi u dresu slavnog Real Madrida.

TRT Balkan