Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino (53) rekao je da će prva od tri utakmice biti održana na stadionu Centenario u Montevideu.     Foto: AA

Španija, Portugal i Maroko udružili su se da bi bili jedini kandidat za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine te će tri nacije i biti domaćini, potvrdila je FIFA u srijedu.

"Vijeće FIFA-e jednoglasno se složilo da će jedina kandidatura biti kombinovana ponuda Maroka, Portugala i Španije, koji će biti domaćini događaja 2030. godine i automatski se kvalifikovati pod uslovom da se završi proces nadmetanja koji vodi FIFA i odluka Kongresa FIFA-e 2024.", navodi se.

FIFA je saopštila da se Vijeće FIFA-e jednoglasno složilo da bude domaćin jedinstvene ceremonije proslave stogodišnjice u glavnom gradu Urugvaja Montevideu, gdje je 1930. godine održano prvo Svjetsko prvenstvo, kao i da se tri utakmice Mundijala 2030. održe u Urugvaju, Argentini i Paragvaju.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino (53) rekao je da će prva od tri utakmice biti održana na stadionu Centenario u Montevideu, koji je bio domaćin većine utakmica tokom prvog Svjetskog prvenstva 1930. godine.

TRT Balkan / agencije