”Torove nek sebi grade, na ranču, a mi hoćemo lijepu, slobodnu BiH”, rekla je Hamzagić.      Foto: AA

Prema nezvaničnim informacijama koje su se u proteklim danima pojavile u medijima, dio izmjena odnosio bi se na uvođenje cenzusa od tri posto pri izboru delegata u Dom naroda FBiH iz kantonalnih skupština, a predložene su i izmjene načina i rokova izbora predsjednika i dva potpredsjednika FBiH.
OHR se još nije zvanično oglasio o ovome, a informacije o eventualnim izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH pokrenule su proteste građana Federacije BiH pred zgradom OHR-a u Sarajevu.
Među okupljenima je bila i Ismeta Hamzagić, koja je kazala kako se protivi podjelama.
”U ime naroda, mog sina koji je poginuo za ovu državu, ja tražim demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu, svih naroda, da svi zajedno živimo, a svi možemo i hoćemo. Narod hoće, ja to ovdje vidim, narod raznih vjera, hoćemo zajedno ovu našu lijepu državu, najljepšu Bosnu i Hercegovinu, a demokratiju tražimo od Schmidta da nama dodijeli, kao što je Njemačka, da idemo u Evropu“, rekla je Hamzagić.

Poručila je kako ne žele ”torove“ i protive se podjelama u Bosni i Hercegovini.
”Torove nek sebi grade, na ranču, a mi hoćemo lijepu, slobodnu BiH”, rekla je Hamzagić.
Nekoliko hiljada građana okupilo se u ponedjeljak navečer ispred zgrade Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (OHR), a protesti su nastavljeni i u utorak ujutru, kada se okupio manji broj građana.
Protest je podržalo više političkih stranaka u BiH.​​​​​​​

AA