Strane su istakle značaj i potrebu za stabilnošću, mirom i bezbednošću u regionu Balkana.     Foto: AA

Na prvom zvaničnom sastanku sa novim ambasadorom Republike Turkiye na Kosovu Sabrijem Tunc Angilijem, prvi potpredsednik Vlade Kosova za evropske integracije, razvoj i dijalog Besnik Bislimi poželeo je ambasadoru dobrodošlicu i uspeh u njegovom radu, naglasivši odličnu saradnju između Kosova i Turkiye.

Ambasador je izrazio zahvalnost na gostoprimstvu na Kosovu i istakao duboku zahvalnost za pomoć i solidarnost koja je stigla sa Kosova turskom narodu u nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio Turkiye, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima produbljivanja bilateralnih odnosa, posebno u oblasti privrede, gde postoji veliki potencijal za povećanje saradnje dve zemlje.

Zamenik premijera Bislimi je, takođe, govorio o strateškim ciljevima Kosova, kao što su članstvo u Savetu Evrope, put ka Evropskoj uniji, završetak procesa liberalizacije viznog režima i prijava za prijem u Partnerstvo za mir u NATO-u.

Strane su istakle značaj i potrebu za stabilnošću, mirom i bezbednošću u regionu Balkana, a razgovarano je i o procesu dijaloga između Kosova i Srbije.

TRT Balkan / agencije