Riječ je o drugom Mimohodu s Trga bana Jelačića u kojem je preko stotinu građana prošlo centrom Zagreba s transparentom “Da se nikad ne zaboravi – Zagreb Srebrenici“.               Foto: AA

Program obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici završen je Mimohodom sjećanja i svjetlosnom projekcijom cvijeta “Sjećanje“ – Srebrenica 1995-2024 na Zagrebačkim fontanama.

Mimohod sjećanja u kojem je sudjelovalo više od stotinu građana krenuo je od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkih fontana koje su ovom prigodom osvijetljene cvijetom “Sjećanje“.

Armin Hodžić, saborski zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba podsjetio je kako je projekcija cvijeta “Sjećanje“ jedan u nizu događaja kojima je i ove godine u Hrvatskoj obilježena godišnjica genocida u Srebrenici.

“Započeli smo komemoracijom u Hrvatskom saboru, nastavili Ultramaratonom Vukovar – Srebrenica, danas su naši maratonci utrčali u Memorijalni centar u Potočarima. Večeras smo ovdje i na ovaj simboličan način odajemo počast žrtvama genocida u Srebrenici“, izjavio je Hodžić.

Riječ je o drugom Mimohodu s Trga bana Jelačića u kojem je preko stotinu građana prošlo centrom Zagreba s transparentom “Da se nikad ne zaboravi – Zagreb Srebrenici“.

TRT Balkan / agencije