Uz vojsku prekopano dvorište, pronađeni bunar i tijelo.     Foto: Hina

Iz zagrebačke policije su u petak izvijestili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela teškog ubojstva, krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja na štetu hrvatske državljanke kojoj nisu naveli identitet jer se nad pronađenim tijelom još treba obaviti obdukcija.
Osumnjičen je da je zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011., na zasad točno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja stana oštećene, najvjerojatnije na adresi njena stanovanja, ubio tu ženu, posebno ranjivu zbog njezine dobi, prenosi Hina.

Mrtvo tijelo zamotao u tepih i bacio ga u bunar

Tijelo je potom zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije, gdje posjeduje vikendicu, gdje ga je zamotanog bacio u bunar u dvorištu, kojega je zatim zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikendice kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio.

S obzirom na to da tada nisu postojala saznanja da je ubijena, članovi obitelji su prijavili njezin nestanak, a policija kriminalističkom istragom nije uspjela utvrditi gdje se nalazi.
Pet godina od prijave nestanka osumnjičeni je s ciljem protupravnog prisvajanja stana oštećene krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji i prisvojio tu nekretninu u zajedničkoj stambenoj zgradi.

U policiji kažu da su tijekom sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja u protekle dvije godine došli do novih saznanja po kojima se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem.

Uz vojsku prekopano dvorište, pronađeni bunar i tijelo

Temeljem tako prikupljenih saznanja, ishodovali su nalog zagrebačkog Županijskog suda za pretragu imanja osumnjičenika na širem području Zagrebačke županije. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene.
Unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara, gdje je jučer na dubini od sedam metara pronađeno tijelo za koje se sumnja da pripada ubijenoj ženi, a temeljem sudskog naloga tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenog 63-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku, dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FENA