Vučić je ponovio poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu.              Foto: AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je u petak specijalnog izaslanika Savezne vlade Njemačke za države Zapadnog Balkana Manuela Zaracina, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, te, između ostalog, o ishodu sastanka u Briselu i, ovom prilikom, naveo da Beograd ostaje posvećen dijalogu sa Prištinom, koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Vučić je ponovio poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu, a to su očuvanje mira, dalje jačanje povjerenja i svestranija regionalna saradnja.

Vučić je istakao da je put eurointegracija jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, te je izrazio nadu da će i angažman specijalnog izaslanika Zaracina dodatno doprinijeti da se obnovi entuzijazam za proširenje EU-a.

Sagovornici su razgovarali i o ekonomskoj saradnji, a posebno o investicionim potencijalima koji se otvaraju u kontekstu organizacije prestižne manifestacije EXPO 2027 u Srbiji. Vučić je izrazio interesovanje za širenje njemačkih investicija, s obzirom na značaj Njemačke kao ekonomskog partnera Srbije.

Specijalni izaslanik Zaracin je izrazio želju za jačim angažmanom cijele Evropske unije u pogledu politike proširenja i davanja novog podstreka Zapadnom Balkanu na evropskom putu, naveli su iz ureda predsjednika Srbije.

TRT Balkan / agencije