Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji.      Foto: AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen, sa kojom je razmijenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije, nephodnim reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije saopšteno je da je Vučić izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsjednica Komisije von der Leyen pruža evropskom putu naše zemlje Srbije.

Vučić je naglasio odlučnost Srbije da nastavi sa reformskim procesima u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji. Tim povodom, Ursula von der Leyen naglasila je da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.

"Predsednik Vučić je predsednicu Von der Leyen obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu", navodi se u saopštenju.

TRT Balkan / agencije