Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima Evropskog parlamenta.     Foto: AA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u petak s predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) u međustranačkom dijalogu, izvestiocem EP-a za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora EP-a za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom, s kojima je razgovarao o situaciji u regionu i drugim aktuelnim pitanjima.

Tema razgovora Vučića i predstavnika EP-a bila je i posvećenost Srbije evropskom putu i pravac u kojem će ići politika te zemlje po pitanju usklađivanja s evropskom politikom.

"Predsednik Vučić je još jednom ponovio dobro poznatu poziciju Srbije i istakao da naša zemlja ostaje na evropskom putu, ali kao nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi odluke koje se tiču njenih državnih i nacionalnih interesa. Predstavnici EP-a su izrazili spremnost da nastave proces međustranačkog dijaloga s Narodnom skupštinom Republike Srbije. Također, još jednom su ponovili zahtev da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kao i veću usaglašenost naše zemlje s politikom EU iz oblasti ljudskih prava i migrantskih kretanja", saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Ističe se da je predsjednik Srbije "na nedvosmislen" način objasnio poziciju te zemlje po svim pomenutim pitanjima.

TRT Balkan / agencije