On je rekao kako, unatoč tim saznanjima, nije želio prilikom otkrivanja spomenika nositi pancirku i da to neće činiti ni ubuduće.     Foto: Retuers

"Mi sada imamo mnogo više podataka, imamo nove pakete s telefona. Dijelove gdje počinju govoriti o ubojstvu i napadu na mene. Znamo tko su osobe koje su trebale sudjelovati u izvršenju", rekao je Vučić novinarima u Beogradu, nakon dodjele odličja bivšim predstavnicima kosovske policije.

On je rekao kako, unatoč tim saznanjima, nije želio prilikom otkrivanja spomenika nositi pancirku i da to neće činiti ni ubuduće.

"Dok sam živ, neću nositi pancirku. A mafiju, kao što sam obećao, pobjeđujemo. Glavu smo dobrim dijelom odsjekli, ali ima još živčanih završetaka i problema s kojima se suočavamo", kazao je Vučić.

Okrivljeni - suradnik Srđan Lalić izjavio je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu, gdje se sudi pripadnicima klana Veljka Belivuka, da je ta grupa planirala atentat na Vučića, naročito nakon što je srpski predsjednik najavio "rat mafiji", prenosi Beta.

Prema njegovoj tvrdnji, vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer za te potrebe je osigurao pet milijuna eura, kojima je trebalo omogućiti smjenu aktuelne vlasti u Srbiji i instalirati strukture koja bi radile u korist klana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se pobrinuti za Srbe koji su napustili prištinske institucije, da oni neće biti umirovljeni niti na ulici već će raditi u državnim institucijama.

Vučić smatra da reakcije kosovski dužnosnika govore da su "sve planirali" i da su željeli incidente, sukobe i poniženje srpskog naroda.

"Oni i dalje ne odustaju od svog protupravnog djelovanja vezanog za registarske tablice, ne pada im na pamet sudjelovati u formiranju Zajednice srpskih općina. I sada je jasno svakome da to što je postojalo od institucija postojalo je jer smo mi poštovali svoju riječ i svoj potpis", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Vučić uručio je danas odličja bivšem zapovjednicima u kosovskoj policiji Nenadu Đuriću i Aleksandru Filipoviću, koji su napustili Kosovsku policiju nakon što su odbili uručivati opomene Srbima zbog korištenja srpskih registarskih tablica.

FENA