Sagovornici su razgovarali i o saradnji u domenu investicija, energetike, odbrane i namjenske industrije, poljoprivrede, turizma i drugih oblasti od obostranog interesa.    Foto: AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan Murata Nurtleua i istakao da je Srbija čvrsto opredjeljena za dalji razvoj sveobuhvatne saradnje sa Kazahstanom.

U saopštenju iz Službe za odnose sa javnošću predsjednika Srbije navodi se da je Vučić izrazio zadovoljstvo što od 2019. godine i Kazahstan ima ambasadu u Srbiji, koja značajno doprinosi približavanju dvije zemalja.

Tokom sastanka Vučić je izrazio zahvalnost na podršci prijateljskog Kazahstana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i time pokazanoj privrženosti načelima međunarodnog prava.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u domenu investicija, energetike, odbrane i namjenske industrije, poljoprivrede, turizma i drugih oblasti od obostranog interesa.

"Ministar Nurtleu je rekao da je Srbija blizak partner Kazahstanu, ali da još ima neiskorišćenih mogućnosti za saradnju u različitim oblastima", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Srbije je prihvatio poziv da posjeti Kazahstan, koji mu je uputio predsjednik Kassym-Jomart Tokayev.

Vučić i Murtleu su razmotrili i različita globalna pitanja.

TRT Balkan / agencije