"Nisam spreman priznati Kosovo, a normalizacija za njih to znači", rekao je Vučić.      Foto: FENA

Vučić je to izjavio nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj su se razmatrala pitanja mandatara i sastava buduće vlade te situacija na Kosovu.
"Danas znam ko će biti mandatar, priopštit ću to kao predsjednik Republike Srbije. Ili u petak poslijepodne ili u subotu ujutro saznat ćete ime mandatara", rekao je Vučić.
Kako navode srbijanski mediji, najizgledniji kandidati su sadašnja premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
"Oni su na izuzetan način obavljali svoje obaveze, bili su odgovorni i, ono što mogu da vam kažem, to je da će i Brnabić i Vučević biti dio nove vlade", rekao je Vučić.
Istaknuo je kako će Kosovo biti jedna od najznačajnijih tema koja čeka novu vladu. "Nisam spreman priznati Kosovo, a normalizacija za njih to znači", rekao je Vučić.
Na parlamentarnim izborima održanim u aprilu Vučićev SNS osvojio je 120 od ukupno 250 mandata. Opoziciona lista „Ujedinjeni za pobjedu Srbije” dobila je 38, a Socijalistička partija Srbije 31 zastupničko mjesto.

FENA