Vučević je prilikom sastanka sa ambasadorkom Švedske izrazio nadu da će tokom švedskog predsedavanja Savetom EU jedan od prioriteta biti pronalaženje načina da se ubrza proces evrointegracija Srbije.     Foto: Tanjug

Vučević je dodao da će Srbija raditi na unapređenju odnosa u oblasti odbrane sa partnerskim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

On je prilikom sastanka sa ambasadorkom Švedske izrazio nadu da će tokom švedskog predsedavanja Savetom EU jedan od prioriteta biti pronalaženje načina da se ubrza proces evrointegracija Srbije.

Dodao je da je pored teritorijalnog integriteta, suvereniteta i regionalne saradnje, spoljnopolitički cilj Srbije članstvo u EU i dodao da je Ministarstvo odbrane sa Vojskom Srbije pružilo vidljiv doprinos Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU.

Ambasadorka Ben David je povodom švedskog predsedavanja Savetom EU navela da se Švedska zalaže za proširenje EU, kao i da podržava Srbiju na putu evropskih integracija.

Fokus u daljoj saradnji između Srbije i Švedske, kako je rekla David, biće okrenut ka pitanjima životne sredine, ravnopravnosti polova i demokratije.

Kako se navodi, ambasadorka Švedske se saglasila sa potrebom unapređenja saradnje u oblasti odbrane sa Republikom Srbijom.

Tanjug