Krišto je naglasila spremnost Vijeća ministara BiH da, sukladno svojim nadležnostima i kapacitetima, nastavi pružati potporu Republici Turkiye i turskom narodu.        Foto: VM BiH

Krišto je veleposlaniku Girginu i turskom narodu ponovila izraze sućuti i istaknula da prijateljski turski narod može računati na potporu svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini. Dodala je da je dio mjerodavnih timova za potragu i spašavanje iz BiH već u Turkiye, kako bi pomogli spasiocima na terenu, te da je dio specijaliziranog tima, s potrebnom opremom, sinoć krenuo kopnenim putem, naveli su iz Vijeća ministara BiH.

Girgin je zahvalio Krišto i upoznao je s novim izvješćima o razmjerama posljedica potresa i opsežnim akcijama koje turske vlasti provode na pronalasku nestalih i pomoći preživjelim.

Krišto je izvijestila veleposlanika Girgina da je u tijeku izvanredna telefonska sjednica Vijeće ministara BiH te da se iskreno nada i čvrsto vjeruje da će biti usvojena odluka o odobravanju sredstava tekuće proračunske pričuve za pomoć Republici Turkiye u saniranju šteta nastalih uslijed razornog potresa, u iznosu od milijun konvertibilnih maraka.

Naglasila je spremnost Vijeća ministara BiH da, sukladno svojim nadležnostima i kapacitetima, nastavi pružati potporu Republici Turkiye i turskom narodu kako bi prevladali ove teške trenutke te najavila da ostaje u stalnom kontaktu s veleposlanikom Girginom u vezi s koordiniranjem pomoći.

TRT Balkan / agencije