U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas se održava komemoracija povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici i ukop posmrtnih opstataka 14 novoidentifikovanih žrtava genocida.            Foto: AA

Srebrenica je najbolnija riječ za Bošnjake i danas trebamo biti u duhu te boli i ponašati se u tom duhu, rekao je Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja i ministar u Vladi Srbije zadužen za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost, povodom 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a Srebrenica.

"Možemo u ostalim danima praktikovati politiku", naveo je Zukorlić.

Rekao je da "živimo u jednom veoma turbulentnom vremenu".

"A, u ovoj prilici, u ovom danu na ovom mjestu ne bih htio mnogo da pričam o politici. Moji stavovi su poznati. Svake godine sam u Srebrenici. Stavovi naše stranke, našeg pokreta i naše politike su u tom pogledu jasni, kao što se zna. Nema potrebe da ovdje bilo šta naglašavam", istakao je Zukorlić.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas se održava komemoracija povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici i ukop posmrtnih opstataka 14 novoidentifikovanih žrtava genocida.

TRT Balkan / agencije