Građani su se, kao i juče, okupili na uglu Karađorđeve ulice i Bulevara Stanka Dragojevića, noseći zastave Srbije i Rusije.     Foto: AA

Ispred zgrade Vlade Crne Gore, drugi dan uzastopno, održan je protest zbog podrške zvanične Crne Gore glasanju o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN).

Rezolucija o genocidu u Srebrenici dobila je podršku na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Za rezoluciju su glasala 84 predstavnika, protiv je bilo 19, dok je bilo 68 suzdržanih glasova. Crna Gora je podržala usvajanje Rezolucije.

Par stotina okupljenih građana pratilo je uživo glasanje o Rezoluciji, a nakon što je Rezolucija zvanično izglasana, okupljeni su skandirali „Ratko Mladić“, „Rusija“, kao i „Izdaja, izdaja“.

Građani su se, kao i juče, okupili na uglu Karađorđeve ulice i Bulevara Stanka Dragojevića, noseći zastave Srbije i Rusije.

U odnosu na jučerašnji skup, danas je bio prisutan manji broj okupljenih. Skupu je prisustvovalo nekoliko sveštenika, ali i poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić.

Jedan od organizatora, Milutin Mirjačić, kazao je da je izglasana rezolucija sramna.

„Tu rezoluciju su donijeli predsjednik Vlade i predsjednik Crne Gore. Mi nijesmo bili za to. Mi nijesmo remetilački faktor i mi nijesmo došli ovdje da pravimo blokade“, kazao je Mirjačić i ovo pitanje nazvao "pitanjem od nacionalnog interesa“.

TRT Balkan / agencije