Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Blerim Isufaj rekao je da je do kašnjenja podizanja optužnice došlo zbog prihvatanja rezultata ispitivanja obavljenih u inostranstvu.          Foto: AA

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je u srijedu optužnicu protiv 45 osoba, uključujući Milana Radoičića, koji su bili dio oružane grupe koja je u mjestu Banjska u septembru prošle godine napala Policiju Kosova.

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Blerim Isufaj rekao je da je do kašnjenja podizanja optužnice došlo zbog prihvatanja rezultata ispitivanja obavljenih u inostranstvu.

"Specijalno tužilaštvo je višemjesečno intenzivno radilo na ovom velikom i složenom predmetu. Nakon završenih istražnih radnji, nakon prikupljanja dokaza i oslanjanja na njih, podiglo je optužnicu protiv 45 optuženih koji su uključeni u ovaj slučaj“, izjavio je Isufaj.

U napadu naoružane grupe Srba, 24. septembra 2023. godine, u Banjskoj, kod Zvečana, ubijen je narednik Afrim Bunjaku, dok su u razmjeni vatre stradala i trojica napadača. Ostatak grupe je pobjegao u pravcu Srbije.

Milan Radoičić je bio potpredsjednik Srpske liste, najveće stranke Srba na Kosovu koja uživa podršku zvaničnog Beograda. Na tu funkciju podnio je ostavku nekoliko dana poslije napada u Banjskoj.

TRT Balkan / agencije