Turković je istakla da su ovo potvore i dezinformacije koje, u maniru proruskih proxy politika, destabilizuju region.      Foto: AA

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković reagovala je na izjave ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana koji je u obraćanju u Hrvatskom narodnom saboru rekao da "ministrica vanjskih poslova BiH ide u islamske zemlje tražiti oružje".

"Apsolutno je neshvatljivo da šef diplomatije jedne države članice EU i NATO-a izjavi ovako opasnu neistinu. Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći niti jedan metak, a da saglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih. To govori da se radi o zlonamjerno izrečenoj neistini i zlonamjernom pokušaju diskreditacije ne mene lično, nego jednog cijelog naroda i države", napisala je Turković na društvenoj mreži Facebook.

‼️Apsolutno je neshvatljivo da šef diplomatije jedne države članice EU i NATO izjavi ovako opasnu neistinu! ❗️Potpuno...

Posted by Bisera Turkovic on Wednesday, October 26, 2022

Istakla je da su ovo potvore i dezinformacije koje, u maniru proruskih proxy politika, destabilizuju region.

Grlić Radman je danas u Hrvatskom narodnom saboru govorio o položaju hrvatskog naroda u BiH te ulozi visokog predstavnika Christiana Schmidta.

TRT Balkan / agencije