Francuska je poprište masovnih protesta i nereda na ulicama koji su izbili nakon što je policija ubila mladog vozača Nahela M.      Foto: Reuters

Ambasada Republike Turkiye u Parizu zatražila je od turskih građane u Francuskoj i onih koji će tamo putovati da budu oprezni naspram akata nasilja i nereda na ulicama šitom zemlje.

Francuska je poprište masovnih protesta i nereda na ulicama koji su izbili nakon što je policija ubila mladog vozača Nahela M.

U saopćenju turske ambasade se navodi da je došlo do prekida rada raznih saobraćajnih i javnih službi u Francuskoj zbog demonstracija i nereda u kojim su oštećene javne zgrade, privatna imovina i infrastruktura.

“S obzirom na navedene događaje, naši građani u Francuskoj, posebno u Parizu, odnosno naši građani koji će putovati u Francusku, treba da pokažu maksimalnu budnost i da se klone mogućih demonstracijskih područja i neposrednog okruženja. Naši građani koji žive u Francuskoj ili planiraju putovati u ovu zemlju mogu se u hitnoj situaciji obratiti Konzularnom pozivnom centru i to na broj telefona +33 180 146335 iz Francuske, te na broj +90 312 292 29 29 iz Turkiye“, navodi se u saopćenju.

TRT Balkan / agencije