Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na svečanosti je kazao da je MUP lišen svih uticaja organizovanih kriminalnih grupa.     Foto: AA

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore na Trgu nezavisnosti u Podgorici, večeras je svečano obilježilo 2. oktobar - Dan unutrašnjih poslova.

U prisustvu najviših državnih zvaničnika, u sklopu ceremonije, emitovan je film o najvećim dostignućima MUP-a Crne Gore.

Na svečanosti su uručene nagrade za izuzetan doprinos službenicima sigurnosnog Vladinog resora, a održan je i tehničko-taktički zbor na kojem su predstavljeni materijalni kapaciteti MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na svečanosti je kazao da je MUP lišen svih uticaja organizovanih kriminalnih grupa.

“Teško je riječima opisati osjećaj ponosa kada stojite ispred ljudi koji su spremni da svojim životima brinu o bezebjednosti građana i države. Nema većeg ponosa nego biti na čelu MUP-a“, poručio je Adžić.

Kazao je da je teži dio posla bilo čišćenje sopstvenih redova od službenika koji su imali veze sa organizovanim kriminalnim grupama. Ističe da su uz političku podršku Vlade Crne Gore udarili na sve organizovane kriminalne grupe, pa i na one koje slove za najorganizovanije u Evropi.

“Taj put se mora nastaviti, a danas imamo minimum 200 članova kriminalnih grupa manje na ulicama nego što je to bio slučaj prije dvije ili tri godine“, naglasio je Adžić.

TRT Balkan / agencije