Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru od kada traje potraga za njom.     Foto: AA

Dalibor Dragijević (40), brat Dejana Dragijevića optuženog za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru.

Dalibor Dragijević je uhapšen jučer, zajedno sa ocem, pod sumnjom da je pomogao bratu Dejanu da premjesti tijelo ubijene Danke.

Povodom smrti Dalibora Dragijevića oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Osumnjičeni D. D. (1984) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (1974) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je noćas u Policijskoj upravi u Boru", navodi se u saopštenju MUP u kome se dodaje:

"D. D. je u ranim jutarnjim satima pozlilo i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju, on je u 3.10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt".

O događaju je odmah obaviješteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beograd.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili su 4. aprila S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić.

"Dvojica osumnjičenih su u potpunosti priznala da su počinili krivično djelo, a u toku je pretres terena", saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru od kada traje potraga za njom.

Sumnjalo se i da je oteta i da se nalazi u Beču, ali nakon operativne provjere, austrijska policija saopćila je da na ranije objavljenom snimku u medijima nije Danka Ilić.

Za njom je bila raspisana i Interpolova potjernica. Radi nestanka djevojčice Danke, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

TRT Balkan / agencije