Pripadnici MUP-a sprovodiće opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilјu pronalaska tijela djevojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije intenzivno sprovode detalјnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubistvo sumnjiče S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine.

Više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova uz korištenje najsavremenije opreme trenutno pretražuje Lazarevu pećinu, koja se nalazi oko tri kilometara od sela Zlot u kom živi osumnjičeni D. D., Lazarev kanjon kao i cjelokupno područje duž Zlotske reke u potrazi za tijelom djeteta koje je, kako se sumnja, on drugog dana nakon izvršenog krivičnog djela premjestio s deponije u okolini Banjskog Polјa.

Pripadnici MUP-a sprovodiće opsežnu pretragu teritorije grada Bora u cilјu pronalaska tijela djevojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastradala.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provjera svih tragova i informacija uhapsili su 4. aprila S. J. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju djevojčicu Danku Ilić.

"Dvojica osumnjičenih su u potpunosti priznala da su počinili krivično djelo, a u toku je pretres terena", saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru od kada traje potraga za njom.

Sumnjalo se i da je oteta i da se nalazi u Beču, ali nakon operativne provjere, austrijska policija saopćila je da na ranije objavljenom snimku u medijima nije Danka Ilić.

Za njom je bila raspisana i Interpolova potjernica. Radi nestanka djevojčice Danke, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

TRT Balkan / agencije