Senator Murphy je kazao da je jedan od glasova koji je naročito poseban bio glas za članstvo Crne Gore u NATO-u.      Foto: Twitter/US Embassy Podgorica

Milatović je na konferenciji za novinare istakao da je na sastanku usaglašen stav da je proces EU integracija važan i da Crna Gora ima šansu za napredak u tom procesu. To će, prema riječima Milatovića, zahtijevati ubrzanje svih reformskih procesa.

"I u tome ćemo imati podršku SAD", istakao je Milatović. Smatra i da posjeta senatora Murphyja i Petersa pokazuje snažno partnerstvo Amerike s Crnom Gorom.

"Saglasili smo se da postoji prostor za dalje jačanje naših ekonomskih odnosa", naveo je Milatović. Senator Murphy je kazao da je jedan od glasova koji je naročito poseban bio glas za članstvo Crne Gore u NATO.

"Jednak entuzijazam imam i kada je u pitanju podrška vašoj viziji na putu ka EU. Mi smo ovdje da od vas čujemo na koji način možemo podstaći vašu ekonomsku poziciju i osnažiti naše partnerstvo", rekao je Murphy.

Crna Gora je, kako je naveo, uspješna priča, ali nema sumnje da postoji još dosta posla koji treba uraditi. "Niko nije savršen, nismo ni mi u SAD. Drago mi je što sam ovdje i čestitke predsjedniku na impresivnoj pobjedi", istakao je Murphy.

Senator Peters je rekao da su danas u Podgorici da jačaju odnos s Crnom Gorom. "Puno naših uspješnih biznismena sa ovih teritorija žele nešto da vrate ovoj zajednici i da investiraju, ali za to još neke reforme treba da se sprovedu. Nema sumnje da ćemo ojačati ekonomski prosperitet Crne Gore", kazao je Peters.

Za njega je, dodaje, jako važno što je Crna Gora dio NATO-a. "Razgovarali smo i o sajber bezbjednosti. Za SAD je bitno da sa saveznicima radimo na kibernetičkoj sigurnosti", naveo je Peters.

Dvojica senatora sastala su se u srijedu i s premijerom Dritanom Abazovićem i potpredsjednikom Vlade Ervinom Ibrahimovićem.

TRT Balkan / agencije