Šefica kosovske diplomatije Gervalla boravi u zvaničnoj poseti Kanadi

Šefica kosovske diplomatije Gervalla boravi u zvaničnoj poseti Kanadi

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervallu se sastala s kanadskom koleginicom Melanie Joly.
Ova poseta Kanadi obeležava 25. godišnjicu prijema izbeglica sa Kosova i 15. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.          Foto: AA

Potpredsednica kosovske Vlade i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervalla boravi u zvaničnoj poseti Kanadi, gde se sastala s kanadskom koleginicom Melanie Joly.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Kosova, ova poseta Kanadi obeležava 25. godišnjicu prijema izbeglica sa Kosova i 15. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje.

Tokom sastanka, kome je prisustvovala i predsedavajuća Poslaničke grupe prijateljstva Kosovo - Kanada Mimoza Kusari-Lila, Gervalla je upoznala šeficu kanadske diplomatije Joly s političkom i bezbednosnom situacijom na Kosovu. Istakla je destabilizujuće delovanje Srbije, koje predstavlja opasnost za stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Ministarke Gervalla i Joly razgovarali su o jačanju partnerstva u podizanju odbrambenih kapaciteta Kosova, održivom razvoju, strateškim investicijama i saradnji u javno-privatnom sektoru.

Na kraju sastanka, Gervalla je uručila Joly poštansku marku koja simbolizuje 15. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje i zahvalnost za podršku Kanade Kosovu.

TRT Balkan / agencije