Humanitarni bazar se održava svakog mjeseca.     Foto: AA

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren Humanitarni bazar kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Na bazaru je izložena polovna i nova odjeća, obuća, posuđe, kućanski aparati, knjige, igračke i brojni drugi predmeti. Cijene su simbolične kako bi svi posjetioci mogli kupiti nešto za sebe i drage ljude.

Na bazaru se također mogu i donirati dobro očuvane stvari, kao što su kućne potrepštine, knjige, odjeća, obuća, a koje će biti iskorištene za prodaju na narednim bazarima.

Vrijedni volonteri Pomozi.ba pomogli su u pripremi i ovomjesečnog Humanitarnog bazara i njihova pomoć je neprocjenjiva kako za ovu, ali i ostale humanitarne aktivnosti udruženja.

Glasnogovornica Pomozi.ba Maja Arslanagić izjavila je da danas organizuju tradicionalni Humanitarni bazar koji se održava svakog mjeseca.

"Danas smo ovdje od deset do 17 sati. Kao što možete vidjeti, postoji pregršt stvari, za kuću, igračke, odjeća, obuća. U unutrašnjim prostorijama imamo također mnogo toga za ponuditi. Cijene su naravno kao i uvijek simbolične, svi sebi mogu nešto priuštiti. Zauzvrat će pomoći, odnosno učinit će dobro djelo jer sav prihod od bazara ide za naše humanitarne aktivnosti. Iskoristila bih priliku da sve pozovem da nam se danas ovdje pridruže", kazala je Arslanagić.

Udruženje Pomozi.ba nalazi se na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, u sarajevskom naselju Čengić Vila.

TRT Balkan / agencije