Ovo je bila prilika da se državni službenici sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini upoznaju s iskustvima zadnjeg proširenja EU.     Foto: AA

“Pripreme za pretpristupne pregovore s EU - iskustvo Hrvatske” naziv je obuke koja je održana u Sarajevu, koja je ujedno prva u ciklusu od njih deset koju će u 2024. godini realizovati Direkcija za evropske integracije u saradnji s Ministarstvom za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske.

Obuku su uvodnim obraćanjima otvorili direktorica Direkcije za evropske integracije Elvira Habota i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

Ovo je bila prilika da se državni službenici sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini upoznaju s iskustvima zadnjeg proširenja EU te da čuju naučene lekcije Republike Hrvatske u vođenju pregovora s Evropskom unijom.

Inače, saradnja Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na treningu i obukama u oblasti evropskih integracija traje od 2012. godine, te su do sada su uspješno realizovani brojni projekti i programi.

TRT Balkan / agencije