Muftija mu se zahvalio na poseti i podršci turske države, odnosno fondacije Diyanet izgradnji Centralne džamije u Prištini.     Foto: AA

Predsednik Islamske zajednice Kosova, muftija Naim Ternava zajedno sa Necmeddinom Bilalom Erdoganom, koji boravi u poseti Kosovu, obišao je radove na izgradnji Centralne džamije u Prištini.

Muftija Ternava je poželevši mu dobrodošlicu, upoznao Bilala Erdogana sa napretkom i razvojem radova na izgradnji Centralne džamije, saopšteno je iz Islamske zajednice Kosova.

Muftija mu se zahvalio na poseti i podršci turske države, odnosno fondacije Diyanet izgradnji Centralne džamije u Prištini.

Bilal Erdogna je ranije danas učestvovao na tribini "Istorija nauke u islamu: prof. dr Fuat Sezgin“, koja je održana na kosovskom univerzitetu “Universum International College” u saradnji sa Fondacijom za istraživanje istorije islamske nauke Fuat Sezgin i turskim Univerzitetom Kırıkkale.

Bilalu Erdoganu, članu Upravnog odbora Fondacije za istraživanje istorije islamske nauke Fuat Sezgin, “Universum International College” je dodelio nagradu "Globalno liderstvo“.

TRT Balkan / agencije